uitleganimatie voor TAGS

Voor de lancering van haar nieuwe merk TAGS wilde Trigano Accessory Group écht indruk maken. Op basis van de creatieve schetsen van hun designer Roxanne Enkelaar ontwikkelde ik een character en doorliepen we samen het hele traject: van script naar storyboard, animatic en uiteindelijk de animatie.

Het resultaat? Een animatie die de doelgroep omverblies en met luid applaus werd ontvangen!

van schets naar character

Trigano Accessory Group kwam bij mij met de vraag of ik Tagsy (de verteller) kon laten uitleggen hoe het nieuwe merk TAGS werkt. Met de schetsen als basis ben ik vol enthousiasme aan de slag gegaan om het character echt tot leven te brengen en klaar te maken voor animatie. Hoe ik dat heb gedaan, laat ik je hier zien!

van storyboard naar animatie

Op basis van het storyboard maakte ik eerst een animatic. Daarbij zet ik alle storyboardframes achter elkaar op de audio, en soms animeer ik alvast wat om het ritme te voelen. Zo kan ik de timing van de animatie al goed inschatten!

Samen bespraken we wat langer of korter moest, wat duidelijker kon en wat juist overbodig was. Na een ‘go’ op de animatic, kon de echte magie beginnen: ik kon gaan animeren!

bekijk hier de hele animatie